Jun 3, 2017, 5:43 PM

Логика 

  Poetry
409 2 4

Развалихме на Господ мечтите

и Земята сега не цъфти.

Риторично все още Го питаме:

От калта ли така, днес смърди?

 

От калта, дето ползва за хора,

дето с вяра и вдъхна живот?...

Той мълчи, не Му се говори.

Има право. Все пак е Бог!

 

А вонята застила Земята.

Лепне кал, а духът изпарен.

"Разпознайте ги по делата",

чувам глас, вътре някъде в мен.

 

Вървя сред смърдящи творения,

а делата са истински кът.

Разсъждавам във стихотворения

все за правдата и за грехът.

 

А мечтите на Бог, не са рими.

Те са чисти, перфектни мечти.

Ала цвят във природата има ли,

дето да не прецъфти?

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ох, Вал! Нали и природата е дело на БОГ?! Цяла седмица творил шедьоври и накрая, уморен, създал човека. Не видял, че дяволът минал зад гърба му и съсипал последното творение, което пък съсипва целият шедьовър.
  • Хареса ми тази логика.
  • Вальо, калта не смърди, от нещо друго ще да е...
    Поздрав за гневния стих!
  • Развълнува ме Валентин!
Random works
: ??:??