Mar 11, 2008, 11:14 AM

Лунна жажда 

  Poetry
830 0 3
 

Лунна жажда за вятър лелее,
с морския бриз в сън да се слее.
Луната - непорочна и сама,
властва пак над жадната тъма.

Обкръжена от хиляди звезди,
омраза в сърцето и кипи.
Проклятие и сянка рисуват
врагове - насред нощ будуват.

Осъдена е в мрак да танцува,
зора и вълни да сънува.
За Слънцето мечтае, копнее,
в светлина и страст да живее.

© Страхил Събев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??