Любов през пътя
Дъжд вали, навън е тъмно,
ръцете са изцапани със кал,
очите са в сълзи до съмно,
за да измият съвестта с печал.
И с взор към хоризонта нисък,
за път дори надеждите творят,
удари ги вълна, дочу се плисък,
но те са жарки, в страст горят.
Сърцето с дързост мъката разсича,
дотук тъма, оттук животът ще е нов,
една Любов през пътя ми пресича,
дошла за мен, защото съм Готов!
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА All rights reserved.
"...дотук тъма, оттук животът ще е нов,..."