May 6, 2014, 12:51 PM

Любовта е дупка в сърцето 

  Poetry » Love
1189 0 2

Любовта е дупка в сърцето.

Любовта е некопана нива,

затънала във бурени.

Любовта е неузряла диня

и смет, за която не дават сливи.

Любовта е празно шише

на забравен бряг.

Любовта е сладко от дюли.

И глупава песен,

която не можеш да спреш да си пееш.

Любовта е тежест в дробовете ти.

Тя е главоболието рано сутрин

след тежка нощ,

махмурлук на сетивата.

Любовта е пулс,

учестен при аритмия.

Прединфарктно състояние.

Любовта е писател.

Неразбрана приказка.

Спрял часовник.

Изхарчен парфюм.

Счупена чаша от вино.

Петно по плочките на банята.

Изпуснат влак.

Любовта е лабиринт.

Дехидратация от нормалното

и жажда за нова лудост.

Любовта е ензим на страстта.

Животно, сгазено на пътя.

Нов порив на неврастенията.

Самоубийство в петък.

Горещо кафе, което ти изгаря устните.

Холера.

Любовта е пай с малко захар,

вряща вода, разлята по пода,

сурово месо.

Мирис на ракетно гориво.

Силна музика по никое време.

Любовта е среднощен глад.

Ужас в очите на гълъб.

Любовта е слънчева сутрин

за несъществуващ човек.

Любовта идва на тласъци

и си отива с мечтите ти.

Любовта е куршум.

Любовта е пепел, и прах, и земя.

Любовта е зеница на луд.

Любовта е ловец,

който нищо не може да хване.

Любовта е картина с цветя

и  аромат на дъжд посред лято.

Любовта не си ти,

тя е някакъв друг човек,

излъжи я, че ще останеш.

Любовта е книга

с изтрито заглавие.

Любовта е кошмар.

Любовта е цигара

за непушач

и тежка диагноза

за усмихващите се.

Любовта е отровна.

Любовта е кучка.

Любовта е опиат.

Любовта е зад ъгъла.

© Ивона Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !
  • звучи ми като нещо, което аз бих написала! Което дешифрирано означава, че много - на ен-та степен - ми харесва! Направо ме влюби във твоята Любов. Макар и да е дупка от куршум, от която изтичат всичките тези спомени...май...или греша При всеки случай е великолепно! „зеница на луд“!!!!!!!!!
Random works
: ??:??