Любовта е дупка в сърцето.
Любовта е некопана нива,
затънала във бурени.
Любовта е неузряла диня
и смет, за която не дават сливи.
Любовта е празно шише
на забравен бряг.
Любовта е сладко от дюли.
И глупава песен,
която не можеш да спреш да си пееш.
Любовта е тежест в дробовете ти.
Тя е главоболието рано сутрин
след тежка нощ,
махмурлук на сетивата.
Любовта е пулс,
учестен при аритмия.
Прединфарктно състояние.
Любовта е писател.
Неразбрана приказка.
Спрял часовник.
Изхарчен парфюм.
Счупена чаша от вино.
Петно по плочките на банята.
Изпуснат влак.
Любовта е лабиринт.
Дехидратация от нормалното
и жажда за нова лудост.
Любовта е ензим на страстта.
Животно, сгазено на пътя.
Нов порив на неврастенията.
Самоубийство в петък.
Горещо кафе, което ти изгаря устните.
Холера.
Любовта е пай с малко захар,
вряща вода, разлята по пода,
сурово месо.
Мирис на ракетно гориво.
Силна музика по никое време.
Любовта е среднощен глад.
Ужас в очите на гълъб.
Любовта е слънчева сутрин
за несъществуващ човек.
Любовта идва на тласъци
и си отива с мечтите ти.
Любовта е куршум.
Любовта е пепел, и прах, и земя.
Любовта е зеница на луд.
Любовта е ловец,
който нищо не може да хване.
Любовта е картина с цветя
и аромат на дъжд посред лято.
Любовта не си ти,
тя е някакъв друг човек,
излъжи я, че ще останеш.
Любовта е книга
с изтрито заглавие.
Любовта е кошмар.
Любовта е цигара
за непушач
и тежка диагноза
за усмихващите се.
Любовта е отровна.
Любовта е кучка.
Любовта е опиат.
Любовта е зад ъгъла.
© Ивона Иванова Все права защищены