Любовта е странна жажда
и цял живот ще търсиш
нея как да утолиш.
От какво ли тя се ражда
и често теб заставя
вместо да говориш да мълчиш?
Към нея вратите са затрупани
от вековни предразсъдъци.
Ключовете отдавна са изгубени.
Но неуморно тях ще търсим
без надежда и разсъдък.
От чудеса боят се много,
а за тях бленуват скришом.
На кого надяват се? На бога?
В случая е той излишен!
Всичко е в техните ръце,
а те това не искат да признаят,
засипани с пясъка на думи,
далечни от на Хаям рубаите.
Любовта е странна жажда,
изпитвана по пътя към мечти...
PS. Аз вярвам в чудесата
в тоз'или в някой друг живот.
Без тях излишно е да диша
нашият човешки род...
© Вили Тодоров All rights reserved.