Jul 4, 2013, 9:01 AM  

Любовта ми е босоного момиче 

  Poetry » Love
551 0 8

 

       

 

          Любовта ми е босоного момиче,

          ефирно кристално, засмяно,

          по неравната ми душевна поляна

          в туника бяла, то тича ли,

                                                                   тича ...

 

          Любовта ми е босоного момиче,

          в Косите на Вероника* пулсарна звезда,

          с букетче цветя нацелува плахо някой

          и отново унесено с вятъра тича ли,

                                                                     тича ... 

 

          Любовта ми е босоного момиче,

          понякога с очи на газела подплашена,

          то събира от росата на капки сълзa

          в очите ми и пак тича ли,

                                                                      тича ...

 

          Любовта ми е босоного момиче,

          то гали ми вече просребрели коси,

           изтичва някъде от моите стихове

           и дори да си отида отгоре ще маха

                с ръчичка на всички - обичам ви,

                                                              обичам ви ...  

 

 

         

 

         * Косите на Вероника - съзвездие в Северното небесно полукълбо.

 

         

 

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубаво!
  • На всички вас, а и на тези, които само ме посетиха, аз и ТЯ ви махаме с ръка - обичаме ви, обичаме ви...!
  • Разкошница - любов - мечта Направо ме завъртя и преминах през цялото земно кълбо. Не се уморих от любов...а сили нови заредих. Оценка? - 100
  • Вълшебна е твоята обич!
  • Колко е красива твоята " любов - момиче ". Прекрасен стих, Вальо ! Поздрави !
  • Ей, Валяк, направо ме премачка стози стих!!! Размечтах се и аз за любов...
  • "с букетче цветя нацелува плахо някой...
    изтичва някъде от моите стихове"

    Лъчезарно,много свежо,палаво,позитивно!!!
Random works
: ??:??