Любовта не остарява
Страхувах се да те обичам. Да!
Дори сега отново се страхувам!
Да си със мен бе моята мечта!
И някога, и днес не се преструвам!
Желаех те от първия си ден!
От срещата случайна със познати!
Исках да си винаги със мен!
А днес сме само двама непознати!
Да те забравя исках! Не успях!
Сънувах те! Желаех те! Будувах!
Очаквах да ме буди твоят смях!
И после пак отново те сънувах!
Сънувам те до днес! И във нощта
във стаята те търся, и те искам!
Студено е без твойта топлина!
Безжалостно и мракът ме притиска!
Страхувах се да те обичам! Да!
Дори сега отново се страхувам!
За мене ти си всичко на света!
Обичам те, и още те жадувам!
Времето не може да се спре!
То е прах разнасян с ветровете!
Любовта не може да умре!
Тя е като вечно живо цвете!
21.03.2021 г.
© Георги Иванов All rights reserved.