1.04.2021 г., 21:41 ч.

Любовта не остарява 

  Поезия » Любовна
1134 0 0

Любовта не остарява

 

Страхувах се да те обичам. Да!

Дори сега отново се страхувам!

Да си със мен бе моята мечта!

И някога, и днес не се преструвам!

 

Желаех те от първия си ден!

От срещата случайна със познати!

Исках да си винаги със мен!

А днес сме само двама непознати!

 

Да те забравя исках! Не успях!

Сънувах те! Желаех те! Будувах!

Очаквах да ме буди твоят смях!

И после пак отново те сънувах!

 

Сънувам те до днес! И във нощта

във стаята те търся, и те искам!

Студено е без твойта топлина!

Безжалостно и мракът ме притиска!

 

Страхувах се да те обичам! Да!

Дори сега отново се страхувам!

За мене ти си всичко на света!

Обичам те, и още те жадувам!

 

Времето не може да се спре!

То е прах разнасян с ветровете!

Любовта не може да умре!

Тя е като вечно живо цвете!

 

21.03.2021 г.

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??