Jan 15, 2009, 3:19 PM

Манастирска изба 

  Poetry
874 0 17
Тъмно беше виното. И тичаше
по гърлата ни на път към спомена.
И усещах, че не си приличам,
ставах весел, тъжен и огромен.

Ставах необятно привечерен
и залязвах в здрача на иконите.
Изгреви пътуваха по вените
и се будех в скута на Мадоната.

Виното, заченато от огън,
пръсваше на чашите главите.
Исках, страшно исках да го мога
синьото, което в мен залита.

Тъмно беше. Ставаше солено
от кръвта, от морската стихия.
В манастирите на мойте вени
хиляди монаси тайно пият.

© Лили Радоева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??