Mar 5, 2009, 12:00 PM

Мерак 

  Poetry » Humour
888 0 3

                          Мерак

 

Днес ще бъда много дискретен,

стихът, който ще пиша, ще бъде секретен,

защото ще бъде на тема скандална,

 след прочитане - дa се заключи в каса метална!

 

Ще говоря преди всичко в първо лице,

стихa ще пиша лично - с моите ръце.

Няма да има ти, той, ние, вие, те,

стихът ще бъде ясен, за да се чете.

 

Ще говоря за човешкото чувство МЕРАК, 

то много хубаво се римува с рак и простак,

сравнявах ги, мерих ги и накрая разбрах,

че и то неизлечимо е също като тях.

 

Самата дума е турска,

не е българска, нито е руска,

тя означава силно желание за нещо,

страстно желание, желание горещо.

 

В този свят има много мераклии,

но някои от тях са такива капии,

че след няколко мижави думи

могат да натворят много золуми.

 

Добрият мераклия, като срещне хубава дама,

я целува, като останат  двама,

тогава започва да се вихри мерак,

но трябва да бяга, ако му каже - простак.

 

Защото всичко трябва да бъде спокойно,

за което се иска силно желание двойно,

да се прегръщат и нежно да се галят

и в целувка нежна да се забравят.

 

Е, на някои дотука стига меракът,

други отиват още по-нататък,

но всеки трябва да знае какво може,

защото от калпави мераклии - пази Боже!

 

 

 

 

 

© Асен Стефанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ха,така-ето тази енергия на ретрото винаги ме е вдъхновявала и прекрасното чувство за хумор и тънка ирония!
    Прегръщам те!А сега:"Луната изплува"!
  • Приятно е за прочит, особено когато в днешно време е пълно с...Вие знаете, така точно сте го написал! Поздрави!
  • с великолепно чувство за хумор...казваш много житейски истини...
    беше удоволствие да прочета, Асен...хубав стих!
Random works
: ??:??