Мерак
Днес ще бъда много дискретен,
стихът, който ще пиша, ще бъде секретен,
защото ще бъде на тема скандална,
след прочитане - дa се заключи в каса метална!
Ще говоря преди всичко в първо лице,
стихa ще пиша лично - с моите ръце.
Няма да има ти, той, ние, вие, те,
стихът ще бъде ясен, за да се чете.
Ще говоря за човешкото чувство МЕРАК,
то много хубаво се римува с рак и простак,
сравнявах ги, мерих ги и накрая разбрах,
че и то неизлечимо е също като тях.
Самата дума е турска,
не е българска, нито е руска,
тя означава силно желание за нещо,
страстно желание, желание горещо.
В този свят има много мераклии,
но някои от тях са такива капии,
че след няколко мижави думи
могат да натворят много золуми.
Добрият мераклия, като срещне хубава дама,
я целува, като останат двама,
тогава започва да се вихри мерак,
но трябва да бяга, ако му каже - простак.
Защото всичко трябва да бъде спокойно,
за което се иска силно желание двойно,
да се прегръщат и нежно да се галят
и в целувка нежна да се забравят.
Е, на някои дотука стига меракът,
други отиват още по-нататък,
но всеки трябва да знае какво може,
защото от калпави мераклии - пази Боже!
© Асен Стефанов Todos los derechos reservados
Прегръщам те!А сега:"Луната изплува"!