Apr 10, 2007, 7:24 PM

Миг неустоим 

  Poetry
659 0 2
 

Не винаги се влиза през отворени врати -

отключени незнайно от кого.

През тях да минеш - не, не можеш ти...

Притворени, открехнати, примамливи -

с далечен зов съдбата призовават -

Да се промъкнеш -  не, не искаш ти...



Не ще потънеш в стаи тъмни и уютни,

прикътани зад зеещи врати.

Не можеш - не,  не искаш! -

Тупти сърцето и буни се духът,

водим от порив несломим:

Обичай, радвай се, живей!

Какво е свободата?  - това е миг неустоим...

© Велин Евстатиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??