Не винаги се влиза през отворени врати -
отключени незнайно от кого.
През тях да минеш - не, не можеш ти...
Притворени, открехнати, примамливи -
с далечен зов съдбата призовават -
Да се промъкнеш - не, не искаш ти...
Не ще потънеш в стаи тъмни и уютни,
прикътани зад зеещи врати.
Не можеш - не, не искаш! -
Тупти сърцето и буни се духът,
водим от порив несломим:
Обичай, радвай се, живей!
Какво е свободата? - това е миг неустоим...
© Велин Евстатиев Todos los derechos reservados
Поздрави и на вас!