Jul 24, 2013, 8:46 AM  

Мила Родино 

  Poetry » Civilian
609 1 4

 

 

Българийо свята, Татковино мила,

защо изчезна плодната ти градина!?

Необработени пустеят нивята,

бурени, трънки стелят се по земята?

 

А тя, плодородна, щедра, изобилна,

житница слънчева - жална и милна!

Къде сте, дръвчета, под строй подредени,

Къде сте ябълки - зелени, червени,

 

сочни, изпълнени с живителна течност?

Няма сирене овче с пълната млечност!

Няма го градинското, крехко доматче

и ръчно направено пухкаво хлябче!

 

Вместо това!... гумени вносни домати,

плодове, обработени с препарати,

прясното пиле, престояло горкото,

сирена мазни с от на палми маслото!

 

Виновници за това сигурно има,

за да дебнем промоции в магазина!

Можем да хапваме топъл препечен хляб

и да салатим с вкусния селски домат!?

 

За здравеопазване да не говорим,

за дупки по пътищата  да не спорим!

Добре да живее днес  всеки желае,

а работа има ли, нека познаем!?

 

Помислете си, Господа депутати!

Осигурили сме  ви ячки заплати!

С ръцете си трудови сме гласували,

да останем  в България сме жадували!

 

Ако пък не можете да се справите,

не се чудете, направо сдавайте!

Ще си направим по-добра равносметка,

с гласа си ще оплетем нужната плетка!

 

 

 

© Костадинка-Коце Танчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??