Българийо свята, Татковино мила,
защо изчезна плодната ти градина!?
Необработени пустеят нивята,
бурени, трънки стелят се по земята?
А тя, плодородна, щедра, изобилна,
житница слънчева - жална и милна!
Къде сте, дръвчета, под строй подредени,
Къде сте ябълки - зелени, червени,
сочни, изпълнени с живителна течност?
Няма сирене овче с пълната млечност!
Няма го градинското, крехко доматче
и ръчно направено пухкаво хлябче!
Вместо това!... гумени вносни домати,
плодове, обработени с препарати,
прясното пиле, престояло горкото,
сирена мазни с от на палми маслото!
Виновници за това сигурно има,
за да дебнем промоции в магазина!
Можем да хапваме топъл препечен хляб
и да салатим с вкусния селски домат!?
За здравеопазване да не говорим,
за дупки по пътищата да не спорим!
Добре да живее днес всеки желае,
а работа има ли, нека познаем!?
Помислете си, Господа депутати!
Осигурили сме ви ячки заплати!
С ръцете си трудови сме гласували,
да останем в България сме жадували!
Ако пък не можете да се справите,
не се чудете, направо сдавайте!
Ще си направим по-добра равносметка,
с гласа си ще оплетем нужната плетка!
© Костадинка-Коце Танчева Все права защищены