Здравей, Слънчице красиво...
пак доведе пролетта,
и птиците дойдоха,
носят любовта...
А мина ли през Видин?
Да му кажеш колко ми е свиден
и как ми липсва у дома...
Мина ли през Видините кули
да ги озариш със светлина,
че самотни се издигат
пазителите на града...
Хей ти, слънчице красиво
занеси им там живот,
че все е тъжно, сиво,
бъди хорски съпровод.
Да минеш и през село,
да засияят тамошни лица
и всички задружно, смело
да се зарадват на пролетта...
Хей ти, слънчице красиво,
моля те, от там мини...
ако нямаш време да оставаш
поне само надникни...