12.03.2015 г., 15:30 ч.

Мина ли през Видин? 

  Поезия » Оди и поеми
562 0 0

Здравей, Слънчице красиво...

пак доведе пролетта,

и птиците дойдоха,

носят любовта...

А мина ли през Видин?

Да му кажеш колко ми е свиден

и как ми липсва у дома...

Мина ли през Видините кули

да ги озариш със светлина,

че самотни се издигат

пазителите на града...

Хей ти, слънчице красиво

занеси им там живот,

че все е тъжно, сиво,

бъди хорски съпровод.

Да минеш и през село,

да засияят тамошни лица

и всички задружно, смело

да се зарадват на пролетта...

Хей ти, слънчице красиво,

моля те, от там мини...

ако нямаш време да оставаш

поне само надникни...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??