Jan 28, 2009, 10:03 PM

Минало и настояще 

  Poetry
484 0 3
Нещо ново след раздяла толкоз тежка,
нещо свежо след мрачната болежка.
Нещо старо след годините на радост,
нещо гнило след загубената младост.

Тъй съществуваме за кратко,
тъй се радваме на шепа-малко,
тъй отминават миг и вечност,
тъй бавно бяга нашата човечност.

Така постепенно губим желание в нази, 
но любовта е, която ни крепи и пази.
Закрита от ненавист, агресия и злоба,
изчезнала в мръщене, скандали и тревога.

Думите изтичат като дъждовни капки,
уви, събират се в дебели папки,
ала обичта не можеш във архив да сложиш,
напред продължаваш - без да се тревожиш.

Минало, желание и повече амбиция
ни връщат към старата традиция:
Човекът става, после пада,
в това е нашата наслада!

 

© Георги Бъчваров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аз го разбрах. И ми хареса. =)
  • Колко съм тъпа... нищо не разбрах.
  • съседните рими и недомисленото подреждане на думите ме умориха...

    съжалявам!
Random works
: ??:??