По дяволите! Може ли сега
във лодката река да нарисуваш?!
А във реката – вместо речната вода
любов към тебе да пътува?!
По дяволите! Можеш ли така?
Вместо в небето птици да летят,
да нарисуваш цветната дъга,
която своето момче целува?!
По дяволите! Можеш ли така –
в тревите сутрин, и вместо роса,
целувки нежни и безброй
по тялото ми със замах да пръснеш?!
© Нели All rights reserved.