Толкова болка...
Толкова тъга...
Защо да живея,
по-добре да умра.
Дойдоха на скоро,
изсякоха цялата гора.
Бяхме толкова много,
а останах сама.
Исках,молех се,плаках,
разлях толкова много смола,
но малка бях още...не ставах,
хората не ме искаха за Елха.
И сега седя самотна,
няма животни,няма гора.
Зимата е направо страхотна,
а аз я посрещам сама.
Но Коледа идва...
Сбъдват се начий мечти,
студът,надеждата не убива...
Замръзна бляна в мойте очи.
Мина ден...Минаха два...
Но и за миг аз не унивах.
И дойде време...малко боля,
но щастлива умирах
Дойде човек,със малко дете,
което наивно помегна към мен.
Никога неще забравя погледа на онова хлапе,
това бе най-щастливия му ден.
Замахна човекът със брадвата тежка...
разсече стеблото на две.
Омагьоса ме нежно,не,нямаше грешка
и слънцето спря да пече.
Бях толкоз щастлива,игрива,добра
и исках го толкова много.
Отнесе ме вкъщи и станах елха
мечтата се сбъдна отново...
© Елмо All rights reserved.