МОРСКО 002
(умалително)
Не е играчка морето
със надуваемите лодки и чадърите.
Не е играчка морето,
а тоалетно огледалце на небето.
Порязах си на мидичка стъпалото,
снежинка се стопи в кръвта,
покри я пяна
и суеверно си представих
тук след мене
дрехите ми, сгънати на камъка.
Не е играчка морето
със пясъчните кули на децата ни.
... но стига вече.
Трябва да си ходя,
на камъка съм си измокрил панталоните.
21.01.2012 г. Варна
© Петко Чернев All rights reserved.