22 ago 2013, 14:02  

Морско 002 

  Poesía
500 0 1

МОРСКО 002

(умалително)

 

Не е играчка морето

със надуваемите лодки и чадърите.

Не е играчка морето,

а тоалетно огледалце на небето.

 

Порязах си на мидичка стъпалото,

снежинка се стопи в кръвта,

покри я пяна

и суеверно си представих

тук след мене

дрехите ми, сгънати на камъка.

 

Не е играчка морето

със пясъчните кули на децата ни.

... но стига вече.

Трябва да си ходя,

на камъка съм си измокрил панталоните.

 

21.01.2012 г. Варна

© Петко Чернев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??