Jan 17, 2008, 12:31 PM

Мотив за убийство 

  Poetry
615 0 4

Намериха трупа в хола

сред идеално бляскав ред.

Безжизненост бе с нож пробола...

Насред гърдите - амулет.

Суетенето привлече

съседски любопитните очи,

всеки версия изрече,

около жена се обобщи.

Разследването се проточи,

месеци буксуваха в съда,

върволицата нарочени

неопетнена се прибра.

В папки описът замлъкна,

с неразкрит извършител маркиран.

Нови дела се помъкнаха,

забрава случая блокира.

Една разшита младост

в чести позиви поднасяше

присъствието си овъглено.

Без сляпа съвест се изнасяше.

Не можа да го остави,

а всичките ги виждаше.

Такива спомени не се забравят...

Болката саблено прииждаше.

Раняваше я всякак - с умисъл.

Развратността му я шлифова.

Времето разписваше му чекове,

с щедрост даваше на всяка нова.

А тя бе старата, без ваучери.

Те - новите писалки, тя - молив.

Не й остави друго,

освен за убийството - мотив.

© Ниела Вон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??