От любов дойдох на този свят,
с нея аз израснах и живях,
завивка бе на скиталеца номад,
докато неусетно бавно остарях.
Загърнах с нея моя син,
по къс раздавах на приятели,
отлетели някои горе яко дим,
нахапана я събирах от предатели.
И си остана мойта светлина,
моя вътрешна безбрежност,
в която се не стъпваше току така -
само по пантофки и със нежност.
Искаха да я отнемат даром,
че не се продаваше от таз душа,
пламнала тъй чиста - сам я дадох,
е, била на възраст - остана си сама!
Свита във всяка клетка
на тленното ми тяло
тя изплаква своята несрета -
нима е безвъзвратно закъсняла?
От любов аз съм сътворен,
в радости и мъки съм я преживял
и дойде ли онзи, последния ми ден,
знам, ще си отида от обич изгорял!
© Валентин Василев All rights reserved.