Благодаря ти, Господи, за хляба,
но ако може - сиренце сложи.
Ах, колко малко, колко малко трябва
да се нахранят гладните души!
Благодаря, че ми остана верен,
не ме заряза никога сред път.
Подкрепя ме, макар и начумерен,
щом дяволът ме хване за носа.
О, дай на него, Господи, на нея,
на всички гладни напълни корем,
за яденето само щом живея,
щом другите и те са като мен.
© Гинка Гарева All rights reserved.
Поздрави!