Jul 1, 2009, 10:54 AM

Муза 

  Poetry » Love
631 0 2

"Листенца дърпаш ти с надежда -

обича те или не те обича.."

 

 

 

На всяко от стъблата ти опустошени

дълбаеш букви с плюс в съюз.

А вярваш ли? Във вечната любов?

Това ли е гарантът ти - обков?

 

 

Отказах се да бъда муза!

 

Създай ме в плът и кръв, и пот!

Създай ме, за да дам живот...

Не съзерцавай образи въздушни,

докато някой стреля в тях със пушки!

 

Отказах се да бъда муза!

 

Кога ще ме усетиш, пареща по теб?

Докато надничаш в някой храстов плет?

Бушувай в мен и оскверни ме!

Не ме наричай с нежно име!

 

Отказах се да бъда муза!

 

Да тичам в проза и сонет,

режисирана в куплет!

Така ли виждаш женската природа?

Ах, тази ваша мода!

...Поети!

 

 

Отказах се да бъда муза!

Не чу ли! Отказах се... да бъда?

Чуй ме... отказах се.

 

 

01.07. 2009                                                                             Вечно твоя:

                                                                                                                         Муза

 

 

 

 

 

 

 

© Ареола All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??