Не е било любов!
И чия е вината?
Как прозрачно внезапно ирисите му посиняха!
Не е било и лято!
Скривайки се в хавлията,
в стаята изведнъж през прозореца влезе зимата!
Самозаблуда е!
В паяжина от бръчки!
Паякът на страстта сигурно си е връщал
ключовете. Колата ли?
Пеш през спящите улици
мокрожълти таксита возят своите блудници.
© Павлина Гатева All rights reserved.