Ти, мъко моя... Стига, не плачи.
Ела, поне постой да те прегърна.
Студена си... Измръзнала почти.
Къде била си? Кой, кажи, те върна?
Свърши вече млякото със нес.
Но правя чай с лъжичка мед.
Бисквитите... са стари.
Какво да кажа...? Всичко е наред.
Добре са даже малкото другари.
Кажи сега, какво около теб?
Нещо ново има ли, разбра ли?
Не те упреквам. Знам че съм дете,
пред всички твои ледени кошмари.
А може... може някой ден... (отново с теб)
Изпий си чая! Не, въобще не пари.
Моля те, прости ми... Но после си върви.
Вземи си и бисквити. Нищо, че са стари.
© Виолета All rights reserved.
Хубава вечер от мен.