Осмомартенски привет, миличка съпруго!
Купил съм ти аз букет – не стигна за нищо друго.
Моля те, не се сърди! Кърпим на заплата..
Тотото иди пусни, че милиони чакат!
Щом удариме джакпот – свършват се проблемите!
Ще живеем много гот – като бизнесмените!
Ще си купиме кола, жилището ще смениме...
Нощни барове и казина с тебе ще обиколиме...
Ще вечеряме навън – баровски ще хапваме...
После пък, в любовен сън, тихо ще отмаряме...
Леле, колко огладнях и мечтите ме успаха –
Давай бързо малко хляб, че слепи ми се стомаха!
Леле, мъжо мой, отнесен! Май в главата ти е плесен,
Че от тез мечти унесен, все живот живееш лесен!
А не мислиш за децата, ни за къщата, жената...
Дал ти Бог добро семейство, ама ти – все търсиш лесното!
Та нали ръце си имаш и от всичко ти отбираш?!
Хващай бързо занаята – мирна ще ни е главата!
О! Забравих за букета... Много сладички цветчета...
Нищо, че е толкоз евтин! Важното е, че се сети –
да ме удостоиш с внимание и да проявиш старание!
26.01.1994 г.
© Таня Георгиева All rights reserved.