8 мар. 2016 г., 07:30

На 8 март 

  Поэзия » Юмористическая
457 0 1

Осмомартенски привет, миличка съпруго!

Купил съм ти аз букет – не стигна за нищо друго.

Моля те, не се сърди! Кърпим на заплата..

Тотото иди пусни, че милиони чакат!

 

Щом удариме джакпот – свършват се проблемите!

Ще живеем много гот – като бизнесмените!

Ще си купиме кола, жилището ще смениме...

Нощни барове и казина с тебе ще обиколиме...

 

Ще вечеряме навън – баровски ще хапваме...

После пък, в любовен сън, тихо ще отмаряме...

Леле, колко огладнях и мечтите ме успаха –

Давай бързо малко хляб, че слепи ми се стомаха!

 

Леле, мъжо мой, отнесен! Май в главата ти е плесен,

Че от тез мечти унесен, все живот живееш лесен!

А не мислиш за децата, ни за къщата, жената...

Дал ти Бог добро семейство, ама ти – все търсиш лесното!

 

Та нали ръце си имаш и от всичко ти отбираш?!

Хващай бързо занаята – мирна ще ни е главата!

О! Забравих за букета... Много сладички цветчета...

Нищо, че е толкоз евтин! Важното е, че се сети –

да ме удостоиш с внимание и да проявиш старание!

 

26.01.1994 г.

© Таня Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??