На финала
Сега, когато стигам до финала,
от първите последен в маратона,
далече от фанфари и медали,
далече от усмивки и балони.
Сега, когато всеки е забързан,
нагазвайки във своя Еверест,
аз бавно донареждам пъзела
на изживян живот със чест.
Сега е рано, за да бъда първи
и много късно, за да съм последен.
... Сега е лято, влюбените гълъби
запяха валс, естествено победен.
Илия Вълчев
© Илия Вълчев All rights reserved.