17 jul 2011, 13:54

На финала 

  Poesía » Filosófica
825 0 12

                На   финала

 

Сега, когато стигам  до финала,

от  първите  последен в маратона,

далече  от  фанфари  и  медали, 

далече  от   усмивки  и  балони.

 

Сега,  когато  всеки  е  забързан,

нагазвайки  във своя  Еверест,

аз  бавно  донареждам  пъзела

на  изживян  живот  със  чест.

 

Сега  е  рано,  за  да  бъда първи

и  много  късно,  за  да съм  последен.

... Сега е лято, влюбените  гълъби

запяха  валс, естествено победен.

 

                            Илия Вълчев

 

 

 

 

© Илия Вълчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??