НА МАГИЯ
Реки от безмълвни желания
понасят, в люлеещи прегръдки,
разнебитената моя същност,
на сал от струпани страдания.
Учителка ми е - болката
и тя твърди, че в голяма опасност
е силата, мачкана от хватки
на събития, променящи съдбата.
В душата, ровеейки се неетично,
смятах етикет "виновна за всичко"
да и лепна - с единствения замисъл,
някак да успея да живея различно.
Времето минало - не роди живот
и как на причините, скрития смисъл
искала съм да проумея, Божичко ?
Нали и без коз се играе белот...
© Весела Найденова All rights reserved.