На нашата улица... слънце не грее.
Сама го рисувам сутрин с молив.
На детето си... Уча го... как да се смее.
Как да прегръща... и да поздрави.
На нашата улица... Хем е в "Надежда",
често се стелят гъсти мъгли.
Вдикам ги... Някак... Детето да срещне,
други невинни... две детски очи.
На нашата улица... Малко е тъжно...
Газим в боклуци. В душите личи,
нещо ни липсва... Класа...? Акъл ли...?
Не мога да кажа, но адски боли.
На нашата улица... търсим усмивки.
С детето вървиме ръка за ръка.
Чакаме още... Все чакаме птички,
с тях да попеем... за обичта.
Утре да бъде земята ни чиста.
Стига боклуци, скандали, мъгли!
Нека сме пример. Децата невръстни,
нека да сбъдват... светли мечти.
© Виолета All rights reserved.
Пожелавам слънчева седмица на всички.