Негодна съм за този свят.
Зад всяка дума моя,
зад всеки жест
едната истина стои.
И нищо не успя да промени
нагласата у мен.
Не ме научи никой
да се преструвам
и с дребни хитрости
да изплета деня си
да е удобен
и решен.
На всяка крачка
в дребнавост се препъвам
и суета ме среща
на всеки ъгъл.
Живот - задача трудна,
без цифри и без правила.
Какво реших от теб -
праволинейна.
Завоите на другите прощавах.
На себе си - не мога.
Гинка Гарева
© Гинка Гарева All rights reserved.