Jan 21, 2008, 6:20 AM

Над минарето щръкнало.... 

  Poetry » Other
1024 0 23

Звездите нямат Бог. (Или Аллах)
Изсипват се над църквата под хълма.
Над прясната луна от козунак.
И в центъра. Над минарето стръмно.


Над късния вечерно-дъхав хлад.
Над татковия син и вечен поглед.
Над мамината рокля на цветя...

 

която ще обагри утре гробището.

 

2007

© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??