Звездите нямат Бог. (Или Аллах)
Изсипват се над църквата под хълма.
Над прясната луна от козунак.
И в центъра. Над минарето стръмно.
Над късния вечерно-дъхав хлад.
Над татковия син и вечен поглед.
Над мамината рокля на цветя...
която ще обагри утре гробището.
2007
© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени