В училище имах една съученичка, която се казваше Надежда.
Всички я отбягваха, а когато това не се случваше, я биеха.
Тя имаше матово черна коса и прекрасни големи чисти очи.
Вярно, косата и беше сплъстена, но какво от това...
Надежда имаше проблем.
Той се изразяваше в това, че гледаше
всичко с големите си, очи и се радваше на всички, както на учителите, така и на моите съученици
и се усмихваше на всички.
Тя не беше умна.
Тя гледаше и само се усмихваше.
Казват и че е курва.
Тя се усмихва и гледа топло този, който я обижда.
Надежда имаше само двойки.
Никой не искаше да я слуша и да гледа нейните чисти лайнянокафеви очи.
На това училище не му трябваше Надежда.
Трябваха му свине.
© Симеон All rights reserved.