Какво сега? Боли те?
Пак ли те разкара, като куче?
Ах, мила, колко си наивна,
щом вярваш в копия на Дуче...
Сълзите ти напълниха бадемовите форми,
брадичката отново затрепера детски...
На кой се сърдиш?! ТИ не спазваш норми
и боязливо се поддаваш на заблуди светски!
Косите си оскуба от невинна болка
и се лиши от себе си, за да е сит бохема,
научи се да му танцуваш и слугинска полка,
намери ли във крайна сметка благодарна схема?
Уби те, мила... Без изобщо да е мигал!
Разкъса те на сто нищожества в екстаз!
Дори и някога сърцето да е стигал...
Кажи ми: още ли го искаш в този час???
© Симона Гълъбова All rights reserved.