5 мар. 2010 г., 20:37

Наивница 

  Поэзия » Другая
662 0 5

Какво сега? Боли те?

Пак ли те разкара, като куче?

Ах, мила, колко си наивна,

щом вярваш в копия на Дуче...


Сълзите ти напълниха бадемовите форми,

брадичката отново затрепера детски...

На кой се сърдиш?!  ТИ не спазваш норми

и боязливо се поддаваш на заблуди светски!


Косите си оскуба от невинна болка

и се лиши от себе си, за да е сит бохема,

научи се да му танцуваш и слугинска полка,

намери ли във крайна сметка благодарна схема?


Уби те, мила... Без изобщо да е мигал!

Разкъса те на сто нищожества в екстаз!

Дори и някога сърцето да е стигал...

Кажи ми: още ли го искаш в този час???

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??