Най-дългото разстояние
Когато беше много надалече,
аз исках те, усещах, че си тук,
мислено до теб заспивах всяка вечер
и не исках да погледна друг...
Чаках да те чуя като болна,
повтарях думите ти всеки ден,
а после прегръщах и целувах телефона,
сякаш ти стоиш пред мен...
И липсваше ми и силно те обичах,
болеше ме даже тялото, че си далече,
но сега е толкова различно всичко,
когато непрестанно заедно сме вече...
Измисляме си причини някакви,
избягваме дори да се целунем,
намираме време за кавги всякакви,
но не и да си кажем мили думи...
Забързаният делник така променя,
вече почти всички изненади са неприятни,
седиме мълчаливи на вечеря,
сякаш не сме влюбени, а двама непознати...
Твърде тежко и тъжно е това състояние,
не мислех, че ще стигнеме до тук, когато те нямах...
понякога най-дългото и далечно разстояние
не се измерва в километри, а в чувства между двама...
21.07.2014
© Радослава Михайлова All rights reserved.