Мислите си, като в табакера
прибрал съм ги ей тъй, да отлежават.
Откривам в битието си химера,
очите на слепци ме наблюдават,
съвети дават ми безмозъчни нагони,
по кожата ми кацат ветровете,
разлистват се листа по мъртви клони,
прераждат се сред пепелта си световете.
Анализирам. Наблюдавам. И събирам.
А пък сърцето логика не слуша!...
Послушах го обаче аз и в миг се спирам -
Една от мислите си седнах да изпуша...
И този дим абстрактно-нереален
изписа редовете в този стих -
Поезия, родена в дим цигарен,
сред който и цигара не открих...
27.06.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Иринче, така е.
Благодаря, момичета.