НАПРОЛЕТ В ПАРКА
Напролет в парка е много красиво!
Вред зеленеят дръвчета, тревички.
Фонтанче ромоли напевно, живо,
във хор му пригласят радостно птички.
Слънцето плахо през клони наднича -
не може да пекне, зимата още
облаци зли по небето повлича,
но Пролетта идва. Пролетта още!
Усещам аз този вик на възторга,
на радост чиста и светла надежда.
Пролет силна, тържествуваща трогва,
приветно в очи ù ясни поглеждам.
Страшно е напролет смъртта да срещнш,
плаче сърцето, боли те душата,
но се разтваряш Пролет да посрещнеш -
Животът силен е, той побеждава!
Красив е паркът напролет, красив е.
Радост ни носят тез весели птички,
химн на възхвала, да, Животът жив е!
Да го приветстваме, радваме всички!
© Анка Келешева All rights reserved.