11 mar 2012, 19:13

Напролет в парка 

  Poesía
415 0 0

НАПРОЛЕТ В ПАРКА

 

Напролет в парка е много красиво!

Вред зеленеят дръвчета, тревички.

Фонтанче ромоли напевно, живо,

във хор му пригласят радостно птички.

 

Слънцето плахо през клони наднича -

не може да пекне, зимата още

облаци зли по небето повлича,

но Пролетта идва. Пролетта още!

 

Усещам аз този вик на възторга,

на радост чиста и светла надежда.

Пролет силна, тържествуваща трогва,

приветно в очи ù ясни поглеждам.

 

Страшно е напролет смъртта да срещнш,

плаче сърцето, боли те душата,

но се разтваряш Пролет да посрещнеш -

Животът силен е, той побеждава!

 

Красив е паркът напролет, красив е.

Радост ни носят тез весели птички,

химн на възхвала, да, Животът жив е!

Да го приветстваме, радваме всички!

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??