May 11, 2008, 4:28 PM

Нарисувай ме, художнико... 

  Poetry
1558 0 6

Нарисувай ме, художнико...

 

Нарисувай ме, художнико, вгради ме,

на белия си лист живот създай,

чрез сенките на пурпурния молив изплети ме,

душата ми, кървяшите очи извай.

 

Не ме съзирай, авторе, замахвай,

две линии на кръст е моят силует,

тъгата и гнева ми не премахвай,

те връх са взели в своя пирует.

 

Отпращаш ме, художнико, недей,

увенчай лика на мъртвия поет,

с финес на листа черната боя излей,

подпиши се, златна рамка изкови - портрет!

© Борислава Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??