Уж все политиката бистри,
а тя си тече – все по-мътна.
И към Европа запътен
като по атлетическа писта,
пъхти, в отбой, и хока:
„Еросъюз ли? –
и той не е стока!“
За хала на нашето земеделие
ще обвини безусловно,
я зелето брюкселско,
я висш еврочиновник.
За казус подобен е сякаш изречено:
„На калпав х... и козината му пречи“.
Българинът и в най-бистрото
да нагази,
преобръща го в блато.
В графата „Виновни“ вписва
дори ... географията.
„Напъвам с все сила на Запад“ –
ще рече,
ала Дунавът е речище: тече
(сиреч, влече ни) обратно.“
© Вълчо Шукерски All rights reserved.