Nov 30, 2014, 9:06 PM

Наследство 

  Poetry » Other
1082 0 9

Жените

в македонския ми род

не плачат.

Посрещат драконите

с вдигнато чело.

Препускат с времето,

опитомяват здрача.

Танцуват с болките

невестино хоро.

 

Душите им,

бронирани от гордост,

разцъфват тайно

само през нощта.

 

Но колко струват

през деня победите,

щом вечер спят

самотни рамена?

© Илияна Каракочева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??