НАВИК
Навик е утрото да ме събужда.
Навик е да стоиш до мен.
Днес да си моя, утре - чужда.
Навик ли е да бъда в плен?
Навик е гнездо да имаш -
навик е някой да търпим.
Навик е - да тръгна след любима.
Навик ли е – любов да ослепим?
И по навик с не зрящи пръсти -
натискам спусъци безброй.
Набожно някой се прекръсти.
… Убих по навик - някой свой!
© Мимо Николов All rights reserved.