НАЗАЕМ
Животът назаем ми е даден.
Ще си го върна някой ден.
Времето - часовник гладен -
изяжда теб. Оставя мен.
На този свят така ми се живее.
С очи подбутвам стрелки уморени.
Безвремието като бездна зее.
Очаква да пресъхнат мойте вени.
© Мимо Николов All rights reserved.